Monday, 16 January 2012

Nasi Jawa

Assalamualaikum n gud day..
lama sungguh kiranya tidak hamba mengupdate any news kt sini..bukan malas tp bz dan kadangkala membzkan diri. tp memandangkan cuti sem dh stat..yahuuuuu i'm free..
tp cuti sem je dh stat aku tetap gak keje..hohohohoho ..chalon pekerja cemerlang \(^ ^)/
sedar tak sedar dah lebih 3 tahun aku bertapak kt bumi johor ni...byk la kisah suka duka masin masam manis bertapak bermukim dlm hati ni tp yg pasti aku gembira kt mn je aku berada.....walaupun kalau org ty cmne nk g CS, aku pun smpi skang xreti hiihihi yg aku tau g keje blk keje..itulah dunia aku...janji bahagia kan
sebut psl Johor, benda paling menarik bagi aku ialah makanan Johor. boleh dikatakan most Johor food mmg kena dgn tekak aku ni..tp hr ni aku nk cite mknan yg mmg aku jarang miss..Nasi Jawa..
haaa..mesti korang rs pelik kan ..alahhh kalau bkn jawa pun reti kut buat nasi ni..simple je beb..nasi putih, lauk aym goreng, sayur campur sket, ikan masin, then yg paling best sambal jawa tu la...yg aku selalu beli kt kedai Tapah (credit to Nurul opismate aku sbb selalu amik oder aku memandangkan aku ni syg nk tgglkn meje keje heheheh)....
so sape2 yg dtg patut cuba la nasi jawa ni..sekali cuba msti mau lagi..tp kalau nk beli kt Tapah tu, kena awl2 pagi la..kalau x korang cuma mampu amik bau dr bakul yg ltk nasi jawa tu je la...hikhikhik..
k la...aku share ngan korang cmne rupe nasi jawa tu kay...




bungkusan nasi jawa yang aku lapik ngan asgnmnt aku hahaha..recycle paper maa


ni rupa bila dibuka...taraaaaaaaa


close up

yg ni mmg dh selamat separuh dlm perut..sedapppp


so, jgn lupa try nasi jawa ni kalau dtg johor kay..mcm aku ckp aku biasa beli kt Tapah kalau sape2 ty kt kedai mn lg ada jual, konpem aku xtau..sebab pe sebab mmg aku xtau nk g mn2 kt johor ni..paling jauh pun jusco tebrau hahahahha
adios...

1 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terliur pulak aku tengok. sama ke dengan nasi ambeng. tak pernah try lagi jugak nasi ambeng tu :p

 
blog template by suckmylolly.com